2023-08-12
是次係朋友相約慶生午餐,本來都無乜期望,因為印象中以前食過次晚餐都無乜特別,係個景可能靚小小,不過佢隔離既天龍軒就好食好多。咁講返今次既感覺,對我黎講因為本身唔係好食生野同凍冰冰既野,所以以自助餐黎計,係只會圍繞住啲熱食黎比較;而呢間嘢點解可以令到我為佢寫我人生既第一篇食評呢,就係因為我第一個入去攞既食品,係一個日式既茶碗蒸,一啖食落口,嘩的一聲,真係枉費果位姐姐係個暖櫃內攞比我果個表情,扮到好熱咁驚我“辣”親,根本碗野就係冰凍既,其次再食佢啲燒味,又係凍既,大佬呀,點頂呢啲咁既酒店buffet水準呀。十二點開始比人食,啲嘢全部凍冰冰,真係擺咗幾耐無人知😅。對我本人黎講無乜嘢食就梗架啦,因我自己好多嘢唔食姐,其他都無乜想講,係仲想咗個近似日式义燒拉麵,啲湯無味既;以為啲甜品望落可以接受,但揀件粟子蛋糕又出事,唔鹹唔淡又死死實實咁,唉...總之真係一個字-絶。我無理佢性價比係因為我被請食既,所以唔多肯定佢收幾錢,只見朋友係用果啲網站優惠coupon,估計都唔洗五百,不過咁既質素都係嘥錢😅。