2023-09-17
第一次試香港瑰麗酒店 (Rosewood Hong Kong) 既afternoon Tea ,裝修高貴華麗、充滿藝術感的設計風格,讓人仿如置身展館一樣,唔怪之得唔係咁容易訂位,因為坐位真的很少😅只有十餘張枱,就用餐角度來說,這是很好的安排,環境舒適寬敞咸點既三文治顏色奪目,打卡好靚,而且味道分別有帆立貝魚子三文治、黑松露鵪鶉蛋三文治、合桃青瓜芝士卷、煙三文魚魚子醬三文治,松露什菌雞肉酥皮盒,味道如預期般好甜品車有莓果忌廉蛋糕、芝士蛋糕、瑪德蓮貝殼蛋糕、紅莓撻和拿破崙,我地每樣都試少少,唔太嗜甜既我都食左幾件,感覺唔太漏,拿破崙必食,外皮挺身鬆脆,吉士醬入口順滑,不會過甜,沒有膩感,被評為最好食既拿破崙食到好飽,就去外邊海皮散下步,輕鬆地放慢腳步,感受下海風帶來既清新感,為未來一周來一個充電#foodie #food #instagood #instfood #rosewood
咸點既三文治顏色奪目,打卡好靚,而且味道分別有帆立貝魚子三文治、黑松露鵪鶉蛋三文治、合桃青瓜芝士卷、煙三文魚魚子醬三文治, 松露什菌雞肉酥皮盒,味道如預期般好