2024-05-03 22 views
同朋友去西營盤居酒屋聚會,小酌一番,不免叫上幾道開胃菜式送酒,最令人驚喜嘅係海鮮刺身質素好新鮮!環境氣氛溫馨!🍻🍶✨凍日本素麵🥢日本海膽甘甜美味,素麵蘸上柴魚檸檬醬汁來吃,冰鎮了的素麵滑順爽口,在炎熱潮濕的天氣,相當開胃。✨壽司刺身盛有三文魚腩,拖羅,火灸獅魚,炙烤厚切鰹魚,甜蝦卷物等等,每項魚生都係厚切,使用了本日當造的日本空運海鮮,品質絕對有保證!醋飯使用了本店特調比例,酸量同埋大小都合我口味!✨軟殼蟹沙律香炸原隻軟殼蟹,個頭十足,沙律菜新鮮爽口。✨自家製免治雞肉棒雞肉棒選用日本赤雞,經手打而成,咬落有嚼頭,蘸上日本橙紅色無菌蛋和濃郁燒汁,十分滋味。✨黑豚腩用上日本黑豚肉,油脂豐富,可沾上柚子胡椒消除油膩感!✨羊架肥瘦均勻,已細心地切件,方便多人分享!

✨凍日本素麵🥢

壽司刺身

✨軟殼蟹沙律
香炸原隻軟殼蟹,個頭十足,沙律菜新鮮爽口。

✨自家製免治雞肉棒

✨黑豚腩
用上日本黑豚肉,油脂豐富,可沾上柚子胡椒消除油膩感!

✨羊架
肥瘦均勻,已細心地切件,方便多人分享!

• 壽司刺身盛
  • 日本素麵