2023-06-13 2288 views
朋友30歲生日,就訂左胡爐火鍋同佢試下啦。坐低先叫個日式蕃茄沙律食下,有好多片番茄,酸酸甜甜咁好開胃👍🏼之後朋友就揀咗新出嘅魚翅瓜荷葉鵝掌八寶鍋湯底,湯底非常足料,有幾大隻鵝掌,好多嘅小帶子,仲有好大舊魚翅瓜,非常之鮮甜😛🤤至於火鍋料嗌咗一個胡爐牛拼盤,牛拼盤有牛舌,牛柳粒,同埋肥牛。三個唔同嘅部位可以試晒,正🤤餃子拼盤有四款餃子,黑松露蟹肉餃,XO醬鮑魚蝦餃王,手工雲吞,韭菜餃🩵每款餃子皮薄餡靚,全部都係人手包既😛個人最鍾意黑松露蟹肉餃,啖啖黑松露味,令人想一食再食🙈手打丸拼盤包括芝心墨魚丸,梅菜豬肉丸,手打蝦滑,牛骨牛汁丸全部手打丸都好彈牙,好新鮮👍🏼我同朋友都覺得個芝心墨魚丸同手打蝦滑特別出色🤤蔬菜拼盤呢個蔬菜拼盤超正,係我最鍾意食嘅其中三種菜,油麥菜,娃娃菜,同埋小白菜🥬打邊爐必叫👍🏼整體來講呢間火鍋店性價比好高,所有食材都好新鮮,完全對得住個價錢。食到半路朋友已經話要約下個月再嚟食多次😛😛😛地點:胡爐 (銅鑼灣)銅鑼灣耀華街3號百樂中心3樓
朋友30歲生日,就訂左胡爐火鍋同佢試下啦。

餃子拼盤

手打丸拼盤

包括芝心墨魚丸,梅菜豬肉丸,手打蝦滑,牛骨牛汁丸

蔬菜拼盤

地點:

胡爐 (銅鑼灣)
銅鑼灣耀華街3號百樂中心3樓
  • 胡爐牛拼盤