古今二呢個名驟眼睇,以為係食台灣嘢,原來係一間日本餐廳,之前已經喺其他地區見過呢間餐廳㗎喇,今次就嚟到荃灣嘅呢間分店度食晚餐。餐廳嘅裝潢都幾日式,舖入面仲有一個小型嘅鳥居搭建左喺呢度,一般我哋去食日本嘢都唔少得嗌個沙律㗎啦,今次我哋就嗌咗呢個柚想蝦你沙律,蔬菜嘅份量同新鮮程度都不俗,甜蝦非常新鮮,而且醬汁酸甜開胃,冇令我哋失望。好味指數: 🌕🌕🌕🌗🌑主食方面呢,我哋今次就冇嗌飯麵,選擇嗌咗兩款不同的卷物,其中火山令人有眼前一亮的感覺,口口疊起嘅蟹柳食落口感好豐富,而且醬汁唔會一味四行,配合埋底下嘅卷一啖放落個喉嚨,非常滿足。火山好味指數: 🌕🌕🌕🌕🌑超級龍捲風 好味指數: 🌕🌕🌕🌗🌑雜錦天婦羅炸粉唔會太厚,唔會因為係天婦羅而拎啲差嘅蝦出嚟 好味指數: 🌕🌕🌕🌕🌑食到意猶未盡,我哋最後仲嗌咗一個昭和豆腐,聽到昭和兩個字已經有日本嘅風味,估唔到呢個豆腐都有一啲小驚喜,外皮似炸非炸,內裏口感非常嫩滑,可惜已經食到有啲飽啦,唔係嘅話配個白飯撈埋嚟食就一流啦! 好味指數: 🌕🌕🌕🌕🌑

好味指數: 🌕🌕🌕🌗🌑

火山

超級龍捲風

好味指數: 🌕🌕🌕🌗🌑

雜錦天婦羅

炸粉唔會太厚,唔會因為係天婦羅而拎啲差嘅蝦出嚟

2024-07-16
$200 (Dinner)
  • 火山