2024-03-15
今日放假又去咗旺角行街.見到天氣凍諗住搵個打邊爐食下.朋友帶咗我去一間火鍋放題.食物質素好好.值得推介。肉蒲團火鍋放題.地址旺角通菜街1A威達商業大廈2樓.餐廳環境闊.地方整齊乾淨.連出面啲調味料,火鍋食材都係存放得好好,整潔企理,值得一讚。今日同朋友食咗個m5 m8和牛餐 368蚊任飲任食.性價比高藥膳花雕醉雞湯.湯底味道清甜陣陣嘅花雕香味同雞嘅味道好夾.花雕雞湯用嚟淥牛肉味道特別鮮甜香口.增添牛肉嘅鮮味同味道嘅層次。美國安格斯牛板腱.牛肉味香濃.油脂分佈均勻令到牛肉味更加突出。澳洲m5和牛牛肩胛.肉質比較嫩腍.牛肉味更加香濃。海鮮方面廣島蠔同越南虎蝦都係我嘅最愛.廣島蠔size雖然唔大隻但係蠔味香濃.味道鮮甜.入口肉質爽甜真係好好味。越南虎蝦size又大隻又新鮮.蝦肉肉質爽口彈牙.一食就知食材好新鮮。另外出面仲有好多火鍋配料熟食飲品任君選擇.辛辣麵.出前一丁.烏冬.全部都有.今餐真係好滿足。
另外出面仲有好多火鍋配料熟食飲品任君選擇
.辛辣麵.出前一丁.烏冬.全部都有.今餐真係好滿足。