2022-11-23
放工同同事一齊去食晚飯🥣 就去咗附近呢間火炭嘅火鍋店,環境方面都幾有日本風,乾淨又企理,食物種類選擇好多,仲要係任食大閘蟹😍😍我哋即刻試下先😆‼️大閘蟹每隻都有膏👍🏽之前聽人講話呢到既大閘蟹放題唔錯,真係冇令我哋失望🥰另外仲有熱氣🔥之選嘅炸物拼盤,一盤已經有超過10款炸物,即叫即炸所以夾到嘅時候都幾熱🔥‼️打邊爐最緊要係啲肉夠靚!佢哋嘅牛肉係特選嘅牛肩胛,色澤光鮮就咁望未食已經知道啲牛幾靚,掉咗落去滾嘅畤候巳經𨉖到牛味好香😋咁嘅價錢仲食到咁靚嘅肉真係超出想像🥰🥰但點都估唔到豚肉更加好食,肥瘦適中肉質細嫩,仲有少少彈牙添👏🏽仲有海鮮任食都好高質,雖然係急凍,但攤一陣同落左邊爐熱湯就好快出返陣鮮味💯‼️單骨雞翼都好吸引,有勁多種唔同嘅味道每隻味道我都試過晒😋‼️胡椒雞湯好重雞味,有少少辣,我覺得直頭好似飲緊雞湯咁,配肉配海鮮都係一流👍🏽👍🏽
另外仲有熱氣🔥之選嘅炸物拼盤,一盤已經有超過10款炸物,即叫即炸所以夾到嘅時候都幾熱🔥 ‼️打邊爐最緊要係啲肉夠靚!佢哋嘅牛肉係特選嘅牛肩胛,色澤光鮮就咁望未食已經知道啲牛幾靚,掉咗落去滾嘅畤候巳經𨉖到牛味好香😋咁嘅價錢仲食到咁靚嘅肉真係超出想像🥰🥰但點都估唔到豚肉更加好食,肥瘦適中肉質細嫩,仲有少少彈牙添👏🏽