2024-08-23
平時去親尖東呢邊都係去洒店多,今次同朋友相約放工後晚餐,寶寶就帶我去一間座落於南洋中心內既隱世居洒屋,唔好睇佢位置唔太顯眼,店子細細,但食物嘅質素真係好比到驚喜我🥰店舖昭和風格充滿著懷舊味道,雖然店內面積唔大,但都有4個房間,喜歡有獨立空間嘅朋友可以早點訂位喔😉🌀刺身拼盤師傅可按客人喜好或budget而挑選時令刺身,個擺盤真係好吸睛好靚😍而且師傅幫我哋揀嘅刺身真係每一款都好新鮮👍🏻🔸牡丹蝦,大大隻好鮮甜,而且連蝦頭裏面嘅蝦膏都又甘又甜😋🔸帆立貝夾海膽呢個我真係好鍾意❤️帆立貝好新鮮又大舊又厚肉超新鮮味美,海膽好鮮甜😋🔸今時鯛牙葱卷薄切魚片包住葱既食法真係好特別,更加令魚嘅鮮味提升,配埋個酸汁嚟食更加滋味🥰🔸厚切油甘魚勁肥美吖😍魚油香氣令我齒頰留香🔸薄切蜜柑鯛係其中一款我最喜愛嘅刺身之一❤️味道極鮮甜,薄魚片晶凝通透,盡顯大廚師傅刀功精湛👍🏻🌀天扶良沙追魚外面包咗一層紫蘇葉,再配薄薄既脆漿肉質依然好嫩滑,配埋咖喱鹽食味道更加突出,真係好好食😋野菜天扶良,有齊我喜愛嘅茄子、番薯片、紫蘇葉、金菇🥰大愛吖!!🌀爆炒雞橫膈膜好特別😮雞嘅橫膈膜,我都係第一次食,雞橫膈膜口感爽爽地,真係唔錯喎!我幾鍾意
店舖昭和風格充滿著懷舊味道,雖然店內面積唔大,但都有4個房間,喜歡有獨立空間嘅朋友可以早點訂位喔😉 🌀 刺身拼盤
🔸牡丹蝦,大大隻好鮮甜,而且連蝦頭裏面嘅蝦膏都又甘又甜😋
🔸帆立貝夾海膽
🔸今時鯛牙葱卷
🔸厚切油甘魚
勁肥美吖😍魚油香氣令我齒頰留香
🔸薄切蜜柑鯛
係其中一款我最喜愛嘅刺身之一❤️味道極鮮甜,薄魚片晶凝通透,盡顯大廚師傅刀功精湛👍🏻 🌀天扶良
野菜天扶良,有齊我喜愛嘅茄子、番薯片、紫蘇葉、金菇🥰大愛吖!! 🌀爆炒雞橫膈膜
好特別😮雞嘅橫膈膜,我都係第一次食,雞橫膈膜口感爽爽地,真係唔錯喎!我幾鍾意,而個醬汁都幾惹味吖😋 🌀蕃茄豚肉卷串
烤得微脆既豚肉包住車厘茄,蕃茄酸酸甜甜,感覺好清新解膩 🌀免治雞肉棒
雞肉棒雖然大大條又厚身,但係一啲都唔會乾,內裏好有肉汁,再沾上生雞蛋同吃零舍滋味😋
🌀雞軟骨串
烤得好爽脆,啱啱好,呢個口感我最喜歡❤️ 🌀濃湯蝦烏冬
呢個濃湯真係不得了😍蝦味超級濃郁,亦唔會過鹹味道啱啱好,真係超香鮮味,呢個蝦湯真係做得好有誠意👍🏻我極喜愛
烏冬份量都好多,蝦球又新鮮又彈牙,極推介推介🤗