2020-10-09 639 views
諗起好耐冇幫襯文記,車仔麵癮起,收工後就約埋男友一齊去食啦!七點幾去到本店見到有條人龍喺門口排緊隊,唔知係等緊入去定係買外賣。於是我地就行遠少少去咗第二分店攞飛仔啦。都幾快就輪到我地,點知原來係安排我地去隔離個鋪位食,叫我地企喺門口剔紙仔,當外賣咁做。~~~🐨咁我地入咗去之後,等咗一陣,我地點嘅食物送嚟喇。因為太耐冇食嘅關係,都即刻飲咗啖湯先。我揀咗腩汁,所以味道都有少許咸,食完之後勁口渴。不過唔緊要啦,又唔係經常食!~~~🐨唔知點解成日凝住外賣嘅膠碗比起堂食嘅瓷碗份量係少啲嘅,有冇人比較過可以解答到我呢,哈哈~~~~🐨講返食物嘅質素,都係一貫水準啦。蘿蔔好清甜,大大舊入口即溶嗰隻。牛孖筋都炆到好軟稔,豬紅又係好軟滑;男友嘅手打魚肉有陳皮味,花膠都不過不失,尤其而家進入秋冬時分,可以幫皮膚補充返骨膠原呢!仲有我好鍾意嘅玻璃辣魷魚,用上文記秘製辣汁,少許辣好滋味!

2020-10-08
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$60 (Dinner)