2024-09-29
1999 views
今日突然好想放工去食放題,臨時臨急約唔到朋友,唯有自己一人去食,每次我都必定揀呢間「殿 大喜屋」,皆因呢度食物種類繁多,而且地方大兼座位多,必定容易搵到位。最重要係我嘅玻璃肚從未試過出事,真係食得開心又放心。呢度落單數QR code,確係超方便,而且上菜非常有效率。每次我首先必定要點係刺身拼盤,今日揀咗三文魚、拖羅、油甘魚、池魚王、海赤蝦、北海道帶子、赤貝、松葉蟹腳。全部刺身都好大件兼且夠晒新鮮肥美,當中我特別喜歡食松葉蟹腳,因為夠晒鮮甜。另外叫咗碟章紅魚薄切都好新鮮。每次都會記得去排隊攞手卷,手卷係師傅即場製作,有北海道海膽手卷和拖羅蓉紫菜卷,紫菜好鬼脆口。熟食方面就叫咗避風塘炒蟹🦀、花雕醉鮑魚、鮑魚撈飯、清酒煮蜆、鵝肝厚多士、西京比目魚和蒲燒鰻魚。每款都很惹味,食到停唔到口。大堂自助區分別有熱食區,當中有叉燒和燒腩仔,見到啲燒味都好靚,忍唔住夾咗兩舊試試。另外更有麻辣小龍蝦🦞、炸餃子🥟,韓式炸雞、蠔油生菜鮑片等等。飲品方面亦都很豐富,有紅酒🍷、白酒、梅酒、熱清酒🍶和啤酒🍺,各適其適,任君選擇。另外雪櫃內更有大量不同款式的飲品🧃供應。生果區更加誇張,除咗有例牌見嘅西瓜🍉,蜜瓜🍈、火龍
生果區更加誇張,除咗有例牌見嘅西瓜🍉,蜜瓜🍈、火龍果之後,還有最矚目嘅金枕頭榴槤蓉任食。
甜品區方面,諗得到嘅甜品佢都應有盡有,而且當中更有大量嘅名牌Häagen-Dazs雪糕、Movenpick雪糕、Dryers雪條、Milk Top雪糕、同埋韓國雪條。