秋風起,又係食火鍋嘅好時候,今日趁屋企人放假,一齊去莊士敦道廣場食返餐好嘅。屋企人一向喜歡酸酸立立嘅開胃湯底,所以特別揀咗西班牙海鮮湯底,裏面配料豐富,都未開始點放題嘅菜式,已經聞到香噴噴嘅海鮮味道,見到我入面有蝦仁、魷魚🦑、青口,仲有不同配菜,例如青椒、番茄、南瓜片⋯⋯重點係番茄味好自然,絕對唔係茄膏嘅製品。好肚餓,立即開始點野食,有咁惹味嘅西班牙海鮮湯底,梗係點一啲海鮮啦,呢度嘅雲吞超級大粒,裏面有兩三隻大蝦,好爽口,當然多啲鮮蝦嘅鮮甜味道會更佳,但係雲吞皮薄餡靚,認真不錯。墨魚滑亦係另一個回本位,推薦大家叫多啲,口感新鮮彈牙,好有墨魚嘅鮮味,真係有手打嘅質感,索埋湯底好好食。呢個火鍋放題有另一個特色,就係有好多不同醬汁可以選擇,其中一種係芝士香草醬,裏面除咗有香草碎之外,仲有好多芝士碎,用嚟點鴕鳥肉竟然係冇違和感,仲有啲芝士牛肉嘅感覺,味道獨特。梗係要食埋個甜品作結啦,雪糕自己擠,仲有好多唔同新地配料,最開心係可以無限加曲奇同花生碎!雪糕甜度適中,而且奶味幾足,整體來說質素滿意🤤下次有機會再幫襯!

下次有機會再幫襯!