2021-07-14
假期前夕約左朋友食飯,朋友book左呢間多國菜餐廳。一入到去,發現餐廳係以船⚓⛵做主題,設計方面放左唔少心思,當日好full booking,座位闊落,坐得都幾舒服,環境氣氛唔錯❤✨。🐔脆炸波板雞翼💰💲88我覺得佢似雞鎚多過雞翼😆,外脆肉嫩,肉汁滿滿,精髓系blue cheese醬,咸香滋味食到停唔到口。🦞🥘烤龍蝦海鮮拼盤💰💲438呢個拼盤系2至4人份量,有7款海鮮配秘製cajun醬同🍋鮮檸檬片,令海鮮更鮮美可口。🦞開邊龍蝦啖啖肉充滿鮮味。🦐虎蝦同🦑魷魚肉質爽口彈牙。扇貝肥嫩誘人,甘甜厚實。蜆同青口亦十分鮮味。🐟三文魚切成正方形粒,方便入口而且份量都好足。伴菜仲有椰菜花、粟米同蒜蓉法包,索哂啲醬汁,辣辣地好惹味。食海鮮食到飽真係好滿足🤣。🍸Lychee Soda💰💲68入口冰涼,解渴清新,加入原粒清甜荔枝,香甜獨特。🍵Jasmine Tea💰💲48朋友戎飲甜,叫左壺茉莉花茶,入口微澀,回甘明顯。
🐔脆炸波板雞翼💰💲88
🦞🥘烤龍蝦海鮮拼盤💰💲438
🍸Lychee Soda💰💲68
入口冰涼,解渴清新,加入原粒清甜荔枝,香甜獨特。
🍵Jasmine Tea💰💲48
朋友戎飲甜,叫左壺茉莉花茶,入口微澀,回甘明顯。