2024-05-21 309 views
想食燒味?我嘅首選係喺位於旺角喧囂市中心嘅「棋子燒鵝」。「棋子燒鵝」以其煙燻燒鵝而聞名遐邇,更自設鵝場,堅持不使用中央醃製的鵝肉,而是選用5斤四兩重的無生養母鵝,確保鵝肉的新鮮與品質。.「棋子燒鵝」嘅製作過程講究,鵝肉送到店舖後,即刻用爐燒烤,保持鵝肉新鮮度。燒烤後嘅鵝肉即刻切碎,可以確保每位顧客都可以品嚐到最佳口感,再加上平民化嘅價格,吸引咗好多食客。.【麻辣手撕雞飯 $50】「棋子燒鵝」嘅招牌菜之一,價格親民。嫩滑嘅雞肉經過麻辣醬嘅醃製,口感彈牙,帶有微辣嘅刺激,搭配香噴噴嘅白飯,令人胃口大開。麻辣同鮮嫩嘅完美結合,令呢道菜成為我最既至愛。小編既食法就是再配搭埋蔥油,真係食一流!再加$7就可以以跟餐價配埋清涼爽口嘅凍檸檬茶,消暑解膩,同麻辣雞飯真係絕配。【棋子燒鵝例牌 $148】而「棋子燒鵝」嘅例牌燒鵝,更加出色。$148嘅價格雖然唔算平,但鵝肉份量十足,配上一碗香噴噴嘅白米飯($12),絕對物超所值。鵝肉經過精心烘烤,外皮金黃酥脆,肉質鮮嫩多汁,油脂豐富但唔膩口。鵝肉嘅香氣同米飯嘅清香相得益彰,再加上一杯熱檸茶($18),每一口都令人感到滿足。

【麻辣手撕雞飯 $50】

【棋子燒鵝例牌 $148】