2023-06-10
近排都好鐘意去大圍小館食,啲點心叉燒都好好味,例如叉燒酥真係好好食。今日就不幸遇上差嘅待遇,事緣我先生去到㩒機攞飛,之後企埋一邊等。點知個門口知客S姐無跟號嗌飛,憑佢記憶力叫客入座,我先生一味聽見「小姐到你」,佢就走前望下到自己未,點知後面兩張枱入左,咁即時同S姐反映,S姐話我見你唔到呀,你張飛過左我俾過張你。阿姐你唔係順Number? 一味叫小姐啲先生當然唔應你。😓咁我先生見後面無人唯有照等,等左20分鐘我都到左就發現入面係有枱無人執,又無人叫入座,我就企入門口等,S姐一心記卦佢本卜枱簿,完全忽視門外客人,直至入面侍應哥哥叫咪,佢至應機,問完我幾多位收左我張飛就話下張到我。我入座啦,S姐話:小姐未到你,呢位先生先。「呢位先生」正正係我老公,之後佢又指另一位先生,好彩我老公有影底張相,唔係又俾佢玩多一鑊。呢位S小姐真係慳到唔好意思都無句,當無事發生咁行開。食好野要等唔係問題,但唔好做埋啲趕客行為。
食好野要等唔係問題,但唔好做埋啲趕客行為。