一入去感覺係好黑,另外係好大間好多位,雖然無訂位又係食飯時間 (差不多七點半),都搵到位。最出名的是特色皇朝 (八色) 小籠包,八粒$108,我和家人覺得比較貴沒有叫,我們叫了一般小籠包,湯算多,皮算整得好,薄多來不易破。薑絲每枱有一瓶任落,但不是新鮮的,是醃製過的。全餐最推介的是豌豆黃,甜味適中,不會過甜,好有豆味,好有特色,好少在其他餐廳見到。第二好味是炒得好香又不太肥膩的京葱牛肉。其他食物味道屬中規中矩,賣相算靚,價錢略偏高,同時如以銅鑼灣來說也算係咁。好處是位多易搵位。服務則可能是人手相對少,落單埋單叫侍應都需時。

服務則可能是人手相對少,落單埋單叫侍應都需時。
葱油餅
鍋貼
肉絲湯年糕
京葱牛肉
心太軟
2018-10-22
$200 (Dinner)
Celebration
Birthday