2018-02-24
前一天打嚟訂位, 1:15 6位, 但侍應話訂咗位嚟到都要等多陣, 結果去到真係要等咗陣, 我地叫咗十樣野, 上菜速度都唔算太慢, 而且都好熱, 唔會係煮好放咗喺廚房好耐都未攞出嚟麥米茶 - 口感麻麻, 好似燕麥喺底咁, 係有香味雞絲粉皮 - 花生醬汁都算多, 好味黑松露小籠包 - 冇諗到小籠包內既肉都有黑松露, 第一啖入口已覺得好咸, 原味好啲翔龍小籠包 - 肉質鮮, 皮唔算太厚, 不錯乾煸四季豆 - 感覺唔夠乾身, 偏油, 但味道係可以鮮肉鍋貼 - 肉多汁, 皮唔算太厚, 不錯糖醋魚塊 - 賣相麻麻, 而且魚塊有大有少, 全部都唔係整齊切角, 魚肉係嫩口既雪菜肉絲炒年糕 - 年糕好軟熟又有口感, 呢碟清清地幾好味紅燒獅子頭 - 最遲嚟係呢款, 但味道真係好咸, 同肉碎球冇乜分別, 麻麻地好食翔龍擔擔麵 - 估唔到都有啲辣, 花生味唔算太濃, 麵既質地都算爽口紅燒牛肉拉麵 - 牛展肉都算軟熟, 麵質爽口總結 : 如果比較之下翡翠好食啲, 呢到有午巿套餐, 睇過餐單都算抵食既
麥米茶 - 口感麻麻, 好似燕麥喺底咁, 係有香味 雞絲粉皮 - 花生醬汁都算多, 好味
翔龍小籠包 - 肉質鮮, 皮唔算太厚, 不錯 乾煸四季豆 - 感覺唔夠乾身, 偏油, 但味道係可以
鮮肉鍋貼 - 肉多汁, 皮唔算太厚, 不錯
雪菜肉絲炒年糕 - 年糕好軟熟又有口感, 呢碟清清地幾好味
翔龍擔擔麵 - 估唔到都有啲辣, 花生味唔算太濃, 麵既質地都算爽口 紅燒牛肉拉麵 - 牛展肉都算軟熟, 麵質爽口