明廚

Ming’s Kitchen
因為之前食過午餐覺得唔錯,約朋友黎晚餐聚會。 前一日收到餐廳WhatsApp 確認訂枱,同時send左個menu問駛唔駛留海鮮。到食飯當日晏晝,餐廳再追問要唔要留海鮮,當時回覆唔須要。預約左夜晚7點,準時到,成間餐廳得2-3枱客,我地被安排喺餐廳中間既枱。由於餐廳唔多人,嘗試要求坐喺一邊較舒服位置,但餐廳職員表示有訂坐所以安排唔到。但係最後我哋10點幾走嗰啲枱都係無人坐😏到落單時又不斷sell海鮮,其實我哋只係想食餐普通便飯傾吓偈。P.S. 附近滿枱海鮮既食客被安排舒適位置,兩人坐6人枱🙄叫左炒青瓜苗、咕嚕肉、四季豆,九肚魚同埋冷盤拼盤,野食ok,但咁既服務唔會再幫襯。
因為之前食過午餐覺得唔錯,約朋友黎晚餐聚會。

P.S. 附近滿枱海鮮既食客被安排舒適位置,兩人坐6人枱🙄

2024-07-04