突然好想食炸雞髀,經過見到呢間有炸雞髀賣,二話不說即刻拎飛先。平時行過見到店外都好多人排隊,但今日比較少人排,等咗大概十分鐘就有位。店入面裝修都幾有現代感,室內非常光猛,衞生情況亦都唔錯,座位同枱面都幾乾淨。牆上有掛住一啲懷舊港產片poster,可以回味舊香港嘅同時,亦都見到香港時代嘅轉變。餐牌上款式多到數唔哂,種類繁多應有盡有。有選擇困難嘅朋友最好事先上openrice睇定食咩先🙊❤️ 脆炸雞髀配薯皇 $38哇!薯角份量好多😍 炸得非常脆!炸雞髀火候啱啱好,外脆內嫩,食落多汁,絕對唔係又乾又柴,醃得尚算入味。好食度:⭐️⭐️⭐️✨(3.5/5)❤️ 沙嗲牛麵 + 香滑炒蛋 $48跟餐其實仲有個牛角包,但因為怕食唔哂,所以走咗包。沙嗲牛肉好香,醬料有啲似泰式沙嗲醬,唔係傳統港式隻沙嗲醬,比較偏濃味👍🏻 炒蛋唔算滑,正常發揮啦。好食度:⭐️⭐️⭐️(3/5)另外加咗五蚊跟可樂,個size都有355ml,五蚊比咁大枝可樂我🙊好抵!❤️ 雙拼厚多士-煉奶 $20個包本身質地軟熟👍🏻我個人比較中意烘得耐少少,煉奶份量亦都可以再多返些少。好食度:⭐️⭐️✨(2.5/5)餐廳推薦度:⭐️⭐️⭐️✨(3.5/5)性價比高,大件

❤️ 脆炸雞髀配薯皇 $38
脆炸雞髀配薯皇

好食度:⭐️⭐️⭐️✨(3.5/5)

❤️ 沙嗲牛麵 + 香滑炒蛋 $48
沙嗲牛麵
香滑炒蛋

好食度:⭐️⭐️⭐️(3/5)

❤️ 雙拼厚多士-煉奶 $20
好食度:⭐️⭐️✨(2.5/5)

餐廳推薦度:⭐️⭐️⭐️✨(3.5/5)
性價比高,大件夾抵食咖!建議喺附近返工嘅人士可以經常過嚟食,食物味道好過一般茶記,選擇又多!不妨一試😋
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$65 (Lunch)