2024-10-14 461 views
今晚夜晚八點幾一個人去食晚飯等咗15分鐘就有位,行到座位我問服務員如果想買外賣要點做佢話要去出面收銀處order ,我同佢講如果要食完先買走咪等好耐囉,跟住個服務員笑一笑就行開左,到我食完走嘅時候去出邊收銀處埋單加買外賣,我俾個座位牌佢再order 外賣佢話等五分鐘收左我外賣錢之後我去左個廁所行返去收銀處等外賣,我醒起佢冇收到我堂食錢同佢講返,佢收咗我錢我再等多15分鐘外賣都未有,我就問個收銀員仲要等幾耐,佢帶住耳機問入面廚房外賣做好未,跟住佢答我叫我出門口睇吓有冇,我行出去見到雪櫃有一個外賣出面接待處冇侍應喺度,我自己開雪櫃攞。好明顯佢地淨係做自己野個個都帶住耳機都冇溝通,明知我就企喺佢隔離應該嗌機話外賣收銀攞咁咪唔會miss左囉,可能我以前做過酒樓帶位,帶住耳機每事都溝通一嗌機所有人都聽到就唔會俾人鬧。有待改進