2025-01-20
刺身三文魚:呢次嘅刺身質素真係麻麻地,好多筋,食落口感好差,完全冇達到我預期,只可以畀⭐️三文魚壽司🍣:同刺身相比,呢個三文魚壽司就好太多喇!我係特意喺回轉帶度拿嘅,壽司上嘅三文魚切得厚身,入口肥美香甜,米飯嘅軟硬度同醋味都調配得恰到好處,一啖落去超滿足,必須畀⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️炙燒羅勒三文魚腩:呢個菜品真係好有特色,一入口就感受到微微嘅芥末味,同炙燒三文魚腩原本嘅香味融合得相得益彰,呢種新奇嘅味道好難形容,但又好吸引,令人一試難忘,絕對值得⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️天婦羅蟹柳🍣:呢個天婦羅蟹柳炸得超級脆,味道方面,唔單止保持咗蟹柳本身嘅鮮味,而且油炸嘅香味同蟹柳嘅鮮甜配合得好,評分⭐️⭐️⭐️⭐️椒鹽肥牛🍣:肥牛嘅香味好濃郁,牛肉嘅油脂香充滿口腔,但可惜就係有啲膩,食多幾件就有啲滯,評分⭐️⭐️⭐️炙燒芝士三文魚腩:呢個真係好正!三文魚腩嘅油脂經過炙燒之後,香味完全被激發出嚟,再加上芝士嘅濃郁奶香,兩者融合得完美無瑕。每啖都充滿咗豐富嘅口感同香味,真係好好食,值得⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️生拌三文魚軍艦:佢嘅汁係辣辣嘅,呢種辣味好開胃,一啖食落去,刺激住味蕾。三文魚嘅新鮮度都唔錯,同辣汁搭配得唔錯,不過整體感覺就中規中矩,評分⭐️⭐️⭐️元貝壽
元貝壽司🍣:呢個元貝壽司就有啲令人失望喇,元貝嘅腥味比較重,蓋過咗本身嘅鮮味,食起身口感唔太好,只能畀⭐️