2021-12-16
去南豐紗廠,順便食午餐,之前食過一間麻麻哋,今次試新野,結果意想不到!Big Breakfast 其實Big Breakfast 真係好難寫食評,只可以講豐盛,有腸,有煙肉,仲有煙三文魚,個大啡菇煎得唔會太濕,夠乾身~三文魚子虎蝦明太子忌廉意粉呢個真係好食,味道啱啱好,蝦夠爽口,成個意粉食起上嚟唔會太油膩的感覺,配上紫菜絲,好夾慢煮黑毛豬鞍呢個比較失色,不過味道係好食嘅,只係豬鞍煮得有少少老咗,配菜有蘆筍,南瓜,矮瓜,Bottled Cold Brew樽裝 cold brew,有幾種口味,店員推薦呢一種Anton,苦澀味同酸味都比較少,易入口另外點了 Latte,特別喜歡呢間嘅咖啡,好香,所以買單嘅時候都買咗啲咖啡豆呢間coffee shop真係唔錯,一定會再幫襯 呢間係自助嘅coffee shop,點燈之後,要自己攞食物飲品,食完之後要幫搬去指定地方
Big Breakfast
三文魚子虎蝦明太子忌廉意粉
慢煮黑毛豬鞍
呢個比較失色,不過味道係好食嘅,只係豬
鞍煮得有少少老咗,配菜有蘆筍,南瓜,矮瓜,
Bottled Cold Brew
呢間coffee shop真係唔錯,一定會再幫襯