2023-05-05 109 views
睇介紹見到呢間餐廳既裝飾勁靚勁有特色,充滿異國風情,於是慕名而來黎打卡一入門口已經有幾張超有民族風既「床」,床上有張小枱放食物,感覺可以影到照多打卡相 ! 其餘地方都有好多具異國色彩既擺設,例如氈、馬賽克燈土耳其早餐•附土耳其茶 ($148)賣相好吸晴!食物包括有三款土耳其芝士,雞蛋配土耳其腸、蔬菜沙律、土耳其芝麻圈及4款特色醬(honey and Turkish cream、杏桃果醬、無花果果醬、辣椒醬)職員細心介紹每款醬同建議芝士由淡味食到濃味。芝士有驚喜,每款個口感同濃度都唔同,表面煎過果款明顯較濃咸香。。芝麻圈充滿濃濃的芝麻香,外層香脆,口感有嚼勁。我同朋友超愛沾honey and Turkish cream,清甜又香既蜜糖配搭口感濃郁既clotted cream,又好味又唔膩!。土耳其茶透明既茶杯可以欣賞到茶既紅色,茶有種獨特既香味,味道類似紅茶同伯爵茶。值得一提枝「糖棒」,我第一次見香港餐廳用糖棒形式自己控制想幾甜同當攪拌棒用,好特別!忍唔住影多幾張相墨西哥三重芝士雞肉餡餅配自家製四川麻辣醬餡餅煎至表面焦香,內裡芝士呈微溶拉絲狀態,加上雞肉微辣,口感層次好豐富。麻辣醬汁唔

其餘地方都有好多具異國色彩既擺設,例如氈、馬賽克燈

土耳其早餐•附土耳其茶 ($148)

。土耳其茶

墨西哥三重芝士雞肉餡餅配自家製四川麻辣醬
餡餅煎至表面焦香,內裡芝士呈微溶拉絲狀態,加上雞肉微辣,口感層次好豐富。麻辣醬汁唔算好辣但好惹味,麻痺既感覺加上味道酸酸甜甜,刺激又開胃! 配搭新鮮爽脆既沙律,整體好味又唔油膩。

總結:,食物同環境都勁有特色,感覺去左次外地旅行咁