2019-08-24 30 views
今日同朋友行完奧海城之後就到晚飯時間啦。當我地都煩惱緊食咩好,就係網上見到附近依間食店。我地見佢榮獲2019新假期必吃食店大獎,人地講得好好咁,而且又係附近,就去食下啦。舖頭入面有吧檯同普通高度嘅檯比人簡。野飲我地幾個都係嗌酒類。我地分別嗌左兩杯啤酒同一杯白酒。另外,我地就嗌左三樣食物。分別係德國鹹豬手、德國腸同燒春雞。先上菜嘅係德國鹹豬手。身為德國餐廳,德國豬手係依間鋪頭必嗌嘅item。佢有兩個醬料,一個係芥末醬,一個係唔辣嘅醬。怕辣嘅人都可以有醬可以點。個德國鹹豬手本身已經切好,食落去熱辣辣,個皮都好脆卜卜,而且味道調配得啱啱好,實屬唔錯。之後上嘅係德國腸。依個菜冇咩特別,有幾種腸係入面。不過個擺碟好可愛,佢用左一條腸去包住其他腸。最後上嘅係燒春雞。佢個皮都燒得好脆,啲雞肉食落好嫩滑。食左啲雞肉先見到啲薯仔鋪係下面,係一個幾特別嘅擺法。我地有三個人,嗌左三樣主食,食得好飽。如果大家啲胃口係細啲嘅,係可以嗌少啲主食,費事食唔晒。