入紅館睇Show前搵間快飯食下搵到呢間。6點幾去完全無客,入左去企左一陣阿姐都掛住傾計無理我地,坐底左本身諗住叫雞絲河同試下慢煮牛河,舉左手一陣,行埋出去都無人幫我地落單,Which果陣係無客佢地只係傾緊計。個阿姐同另一位應該係負責煮野既哥哥講雞絲解唔切凍,但兩個人自已對話無諗住同我地講,我地都驚有雪味就改左生牛肉河。最後叫既菲力生牛湯河同埋慢煮燒牛肉湯河。兩個都份量OK,牛肉量都好足夠。咬落肉質軟,湯底甜甜地有少少怪但總體都好食既。食野既途中可能無客,阿姐同廚師哥哥都大大聲傾計,係真係幾大聲,不過呢啲街坊舖都係無可避免既。埋單問阿姐收咩Payment,佢態度勁差地答,咩錢都唔收!淨係收現金!即係態度好小小答都唔係好難姐而家出面收咁多唔同Payment,你唔收咪唔收,咩錢都唔收係咪唔洗俾呀?總結食物唔錯,食環境同服務就不了。

總結食物唔錯,食環境同服務就不了。
菲力生牛肉湯河
2022-09-04