2011-04-21 30 views
地方內裡唔大, 但開了出面, 格局整體開揚, 仲有好西式佈置FEEL.因為BOOK了位, 所以唔駛等就照上到去, 其實如果冇BOOK位都好難等到有位.開放式廚房, 但竟然冇油煙味, 呢個抵讚!從廚房見到廚師炒意炒既功架, 第一時間就想試呢度意粉, 在LUNCH MENU中, 意粉係最貴, $55一厚. 只係一個茄汁大蝦意粉(正確名稱已忘記), 意粉有質數, 較咬口, 應該唔似用平貨去煮.另外包埋餐湯及飲品, 湯包括一款中湯及兩款西湯, 非常周到. 我揀了西湯, 味道唔差, 仲發現落了檸檬片, 幾特別. 叫餐飲時原先看了DRINK LIST想叫CAPPUCCINO, 但原來呢個餐係唔準叫, 連加錢都唔得, 就唯有叫返熱咖啡. 遠見廚房有一盒LAVAZZA咖啡, 係我至愛品牌之一, 亦同時見到一部特別巨型既咖啡及打奶機 唸住存有希望, 點知一上檯之間, 佢已經幫我加了奶落柸咖啡, 我即時非常失望, 如果一間西餐廳, 食物及餐湯都可以咁用心去整, 何解牛奶唔可以分開上呢, 再細飲下只係普通港產咖啡.希望下次TEA可以上來試一試西式咖啡既實力.
開放式廚房, 但竟然冇油煙味, 呢個抵讚!

希望下次TEA可以上來試一試西式咖啡既實力.
2011-04-19
$55 (Lunch)
  • 茄汁大蝦意粉