2015-05-21
平時都食開銅鑼灣店既,今日黎開中環就食中環店啦。記憶中中環店比銅鑼灣店少好多人,可能位置唔太就腳啦。入到門口巨女侍應問有冇訂枱,答冇之後佢睇一睇個座位表(見到好似好多張枱有落booking) ,就指我地坐某張枱啦。 咁今次黎食其實係為左清仲有幾日就過期既4 張$100 晚市coupon既,所以其實叫左好少野盡量湊夠一百左右算啦..因為佢又限唔可以一次過用哂$400 ,黎緊幾晚都諗住晚晚食清左d coupon佢算。咁落單時佢見我地兩個人叫得一碟平肉同個湯同碗飯又唔叫野飲都藐嘴藐舌咁架喇..咁都算 可能佢地d單都千千聲 我地又係衰d既 食物黎講都好味,同價錢成正比,但銅鑼灣既食材好似好d足料d。 咁終於叫埋單,一俾張會員卡個女侍應講話用coupon佢就同另一個侍應大聲叫“估岩左啦!!!” 我唔知佢係真性情定係特登定係冇意啦下,你要講都等個客走左先講呀嘛...而家張coupon都係俾左$300會員費先有架。 咁扣左$100 之後其實淨係需要俾$4x ,咁下意識都係俾左credit card佢埋單。然後好快又聽到肥女侍應大聲講“喂 而家4x蚊可以碌卡架咩?!” 然後男侍應隔左一陣就話要俾ca
食物黎講都好味,同價錢成正比,但銅鑼灣既食材好似好d足料d。 咁終於叫埋單,一俾張會員卡個女侍應講話用coupon佢就同另一個侍應大聲叫“估岩左啦!!!” 我唔知佢係真性情定係特登定係冇意啦下,你要講都等個客走左先講呀嘛...而家張coupon都係俾左$300會員費先有架。 咁扣左$100 之後其實淨係需要俾$4x ,咁下意識都係俾左credit card佢埋單。然後好快又聽到肥女侍應大聲講“喂 而家4x蚊可以碌卡架咩?!” 然後男侍應隔左一陣就話要俾cash, 咁佢都有禮貌既,咁$4x蚊要俾cash當然可以接受啦。 走個陣都發現冇入過新客,到底d訂位係咪假架呢...
希望間店可以再培訓下d員工既服務態度啦,因為本身d野食真係好味,無謂因為一個員工而趕客嘛。