2011-04-29
第一次光顧,原來剛裝修完,裝環氣氛一流,三兩知己朋友晚飯談心很合適,服務也很好,及得上高級餐廳的水平。可惜食物質素大差勁,叫了一個特價套餐,自選四款菜色包括一個主菜。價錢388,也算OK。另加一個主菜羊仔扒(原價245)。點了 鵝肝醬配多士(原價133);安挌斯牛扒(原價268);牛尾湯(原價65);蜆肉汁意粉(原價85)。鵝肝醬全無鵝肝那種甘香味,口感乾身,似食臘味潤腸。不合格!安挌斯牛扒只有一件約一百元鈔票大小,7mm厚左右,估計不足4安士,好耐無係扒房食過咁奀的牛扒。我要五成熟的,但過了火,可能牛扒太薄,兩面稍為一煎就已過熟。扒面上放一大件半溶牛油(起初以為係蛋),其實牛扒比少少油略煎就已經好出油,再加大舊牛油在面,古古怪怪。扒中間有筋,唔好食。 伴碟只有一支露筍(破兩邊)和一支三吋長甘筍仔。就係咁多嘢,連薯條都無支,聲稱原價268,真荒膠!意粉太生口感乾硬,無蜆肉鮮味,不合格!意粉煮得好應該係外面軟裏面硬,咬落口感煙韌,略有咬勁。我估煮意粉我可能好過這裏的大廚。可以讚的是湯,牛尾湯用cream煮我第一次食,夠creamy,有牛味。算合格。羊仔扒都算ok啦,差不多有翠華的水平。
鵝肝醬全無鵝肝那種甘香味,口感乾身,似食臘味潤腸。不合格!
羊仔扒都算ok啦,差不多有翠華的水平。份量有兩大件,比我的牛扒多一倍。
因有會員折扣所以埋單只係四百幾兩人,這個價錢我在OutBack可以食得好飽好痛快,而且食物質素好得多。這裏的賣點就只有環境和服務,若想食好嘢唔使嚟,去翠華都一定好過佢,應該都無下次。