2020-03-08
前幾日難得約朋友出去放風,選擇咗喺一個大家都方便嘅地方,因為有朋友試過上OpenRice啲人又講到好似OK,所以我哋就嚟咗呢間Tapas Brew。我哋六點幾嚟到,入去坐住等,我哋坐咗半個鐘,是應一杯水都冇俾我哋,嘗試叫佢哋拎水同埋問嘢,佢哋掛住自己傾偈。我哋四個人點左五道菜:首先嚟咗個吞拿魚芒果莎莎,一上枱就見到啲吞拿魚太熟,直情有啲熱,同下面啲凍嘅芒果唔係太夾!我哋重點左個Tapas, 諗住呢你都冇死,點知佢剩係得面頭幾粒八爪魚,下面擺左勁多好生嘅洋蔥來薦底,失敗!西班牙炒飯,係我哋食過最難食嘅西班牙炒飯!啲魚已經好鹹!成碟飯更加係極級鹹!真係失敗之中嘅失敗!我哋食唔晒又唔想浪費,所以有朋友拎晒啲食剩嘅飯返屋企自己加工!西班牙燒乳豬,係比較好食嘅一碟,因為新鮮滾熱辣放上枱,所以外皮鬆脆,肉亦夠軟淋!張相可以比較到,雖然個乳豬味道唔錯,但係份量偏少,所以有點貴!最後點左個好難失敗嘅闊條麵,忌廉芝士味重,正常味道!我哋食咗大概個零鐘,全程冇人主動浸水,冇人歡迎同講拜拜。我哋上網訂枱,本身有折,未點送已經講咗,佢哋仲提我地套餐冇節,到埋單嘅時候佢哋漏咗,我哋提返,佢哋竟然質疑係我哋冇講過
我哋四個人點左五道菜:
最後點左個好難失敗嘅闊條麵,忌廉芝士味重,正常味道!
我哋食咗大概個零鐘,全程冇人主動浸水,冇人歡迎同講拜拜。我哋上網訂枱,本身有折,未點送已經講咗,佢哋仲提我地套餐冇節,到埋單嘅時候佢哋漏咗,我哋提返,佢哋竟然質疑係我哋冇講過比佢哋知!