2019-12-26 121 views
同朋友食飯想搵一間無限時既餐廳,可以慢慢食慢慢傾下計,同想支持下黃店就選擇左係Doux食飯。早係一個星期前打左3次電話男同女店員都話可以唔限時,第一次話12月23號可以安排無限時,第二次問經OpenRice訂座用優惠可唔可以無限時都答可以,第三次話要6點30打後先可以做到無限時我都改成6點30。但實際去到餐廳就話今晚唔可以無限時,搵左個疑似女經理既店員問點解前後打左黎3次問黎到又變成唔可以無限時,個女店員好不情願先話可以用返優惠同無限時。其實做唔到就由一開始講定咁一定唔會book黎食飯,前前後後問左3次都話可以做到既時候,點解黎到又講到做唔到?仲要發悔氣話照比返無限時同優惠但唔好同老闆講?都算,照點餐食完就算,點左2個小食4杯飲品3個主食同2個甜品。先黎小食黑松露薯條,炸過龍硬到pk。4杯飲品,朋友杯cocktail變左無酒精,叫佢換就話加返酒,一句唔好意思都無!加返酒都無酒味都唔知加左咩,仲要揼杯野落黎!廢事被加料算照飲。等左陣黎個洋蔥汁鵝肝意大利燴飯。鵝肝正常,個飯少到薩莉亞都多過佢,仲要無口感太多汁。芝士小食正常無特別豬鞍近骨既位仲有血水未熟哂,同時個個位無咩肉就算,但都叫唔差好

先黎小食黑松露薯條,炸過龍硬到pk。

等左陣黎個洋蔥汁鵝肝意大利燴飯。

鵝肝正常,個飯少到薩莉亞都多過佢,仲要無口感太多汁。

芝士小食正常無特別

豬鞍近骨既位仲有血水未熟哂,同時個個位無咩肉就算,但都叫唔差好食肉質好淋。

朋友叫左牛肉但本人唔食牛所以無咩評價,但等左差不多一個鐘先黎到,聽朋友講又唔係特別好食。

Ruby peach 好酸唔似桃味,得個樣靚但唔好味唔值成舊水。
蜜蜂個個好過桃,但食完係無食左甜品既感覺。

本來都無諗住寫食評但成餐飯人均400仲要受氣,食物同質素同價錢唔成正比,仲要比餐廳話我取消左訂座?我都想知我取消左以上既係咩黎?

有其他黃店仲好過Doux,對我黎講絕對無下次!
就算係黃店但食物質素同服務態度都有需要提高!如果唔係比完機會都唔會再食。
2019-12-23
$400 (Dinner)