同朋友慶祝生日,諗到頭爆都唔知食乜好,一位鍾意周圍食好嘢嘅朋友推介左幾間餐廳,由於交通方便,最後我揀左呢間係白加士街嘅西餐。佐敦地鐵站一出轉個彎就到,間餐廳係正澳牛對面,唔難搵。餐廳唔算大,好在BOOK左位,估唔到平日都爆場,我地一行四人,侍應安排左個卡位比我地。我哋叫左一個黑松露意大利飯、大蝦墨魚麵、煙三文魚沙律、蟹肉焗磨菇同白酒汁燴大蜆。大蜆真係好好食,個汁好JUICY,聽講係餐廳每日新鮮運到,之後我地仲ENCORE左一碟。黑松露意大利飯比我想像中好食,我以為冇肉既飯會好寡,但佢黑松露味好豐富,唔覺得DRY。墨魚麵更加喜出望外,因為佢唔似出面D餐廳咁,食到成個咀都黑色,而且辣辣地,好惹味。最後餐廳好貼心送了一件芝士蛋糕作朋友生日蛋糕,朋友都好SURPRISE,呢間餐廳抵讚﹗

• 白酒計繪大蜆