2024-05-31 606 views
一間感覺越做越好嘅cafe,位於灣仔謝斐道鵝頸橋附近嘅Wooo,呢間cafe由新開張一直都有嚟食,感覺佢哋食物出品越做越好,食得出大廚有用心去做同變,初初開嘅時候食物質素算係一般正常水準,但近期再去見佢哋間中都會有新出品,意粉,麵包蛋糕各樣都有,好似新出嘅龍蝦汁海鮮意粉,龍蝦汁味道濃郁,配上鬆脆嘅蝦同其他海鮮係做得唔錯,而蛋糕我個人幾鐘意食佢哋嘅自家製巴斯克焦香芝士蛋糕,蛋糕口感creamy,芝士味濃又唔會太甜,作為飯後甜品相當唔錯,其實佢哋其他出品都幾有水準,好似比利時朱古力香蕉pancake,有個唔係好記得叫咩黑啤牛肋條有兩塊窩夫跟嘅,塊窩夫做得好香好鬆化,仲有班戟漢堡又係值得介紹。講完食物亦要讚下佢哋樓面同事,佢哋每位同事都好有禮貌好好笑容,比到客人一份放鬆同舒服感覺。另外cafe亦可以帶小動物入內,雖然自己無養,但有時見到其他客人帶啲狗仔嚟玩又令到cafe多一份活力。