2017-02-11 2458 views
今日請朋友食生日飯,朋友要求想食得舒服D又唔駛俾人趕,我就諗起科學園。咁講好雖然好衰但心諗應該唔都會full啩所以完全冇諗住book枱。但話晒都係生日飯,有誠意D都係book咗穩陣D啦。打算七點鐘食,六點先打去book 接線好有禮貌好親切,呢個已經加咗分。我仲問佢有冇得坐室外,佢細心解今晚大風又凍,所以收起咗D戶外遮,仲問我係咪帶狗狗(本來許可的話都真係想帶),所以建議我地坐番室內,真係好細心,聽完都覺得唔係hea緊你果D,又加分。去到果然唔full,預料之內。我地都第一次去,地方好新淨,環境真係一流,再睇餐牌,唔算好貴,再加分!今晚叫咗兩個餐,上菜速度同次序上係ok嘅,唯一美中不足就係未食晒沙律就上咗主菜,好彩隔離枱冇人可以擺住先。燒牛柳中規中矩,有點偏熟,但口感都ok的,不過我expect的十安牛柳應該係一舊過但係佢分開三塊呢個有點奇怪。另外我叫嘅煎三文魚就好好味,連配菜都好特色,剷晒!到甜品都好ok,creme brûlée都好滑,如果加入埋雲呢拿籽就perfect了。整體食物質素好高,閒日食環境真係好清幽好正,二人又得,家庭又得,室內外都得,全部option都好啱。我一定會再
打算七點鐘食,六點先打去book
整體食物質素好高,閒日食環境真係好清幽好正,二人又得,家庭又得,室內外都得,全部option都好啱。我一定會再返嚟!
2017-02-10
$350 (Dinner)
Celebration
Birthday