2019-10-08 1059 views
平日阿公阿婆生日都會去酒樓食飯,食到厭厭地,細妹搞請食飯,自然想與別不同少少,務求大家盡興!因為有二十二人,訂位穩陣點!要交底五百大元按金!好竟不常,舅母病得好嚴重要延期,臨時臨急早幾日通知餐廳冇乍型,但講明只比改一次!book位有時段限制,五半要開始七半交枱。去到現場當日,發現其實一張大枱,一張中枱,中枱果張坐得有點迫,但因為叫套餐,好難分幾枱。套餐有兩個,set A唔夠咁set B又太多咁,最後話晒請加單好似唔好睇寧願食淨打包,叫左set B。本身會有花生魚仔奉送。至於餐前菜樣樣都好味,份量都唔少,脆鱔香口食到停唔到口。雞肉好香又滑。小籠包皮薄多汁,唔係驚飽可以一人食多隻。小菜每樣都好味,不是酒樓食開款色,份量唔少架。我特別想讚紅燒元蹄,未食會以為口肥好漏,食落口香綿一點都不肥膩,一流!雲吞雞都好味,幫你分好晒,好飲!呢個甜品好特別,見食評好多人大讚,不過佢唔係我今晚至愛!而且佢有碗甜蓮子,唔知點用,唔識食。呢個炒飯非常惹味,好好食,不過成個底都係油,如果唔係咁多油一百分吖!壽包香滑,完美ending。叫左24位,大家飽到想死,食淨好多好多。職員好好,佢地一開始心知我地食唔晒,賓客

小籠包皮薄多汁,唔係驚飽可以一人食多隻。
雲吞雞都好味,幫你分好晒,好飲!
壽包香滑,完美ending。
叫左24位,大家飽到想死,食淨好多好多。職員好好,佢地一開始心知我地食唔晒,賓客未來前想同職員加單,職員勸我地唔好加,認為食唔晒,事實如此,抵讚的服務!
$360 (Dinner)
  • 紅燒元蹄