2020-10-18
1937 views
早幾天和老婆嚟 odyssee 慶祝她生日,留咗個窗邊位置,可以從101層嘅高空望住維景午餐,未食先興奮😆坐定定就點了两杯House wine,諗住唔駛又問我飲什麼水。。到後面先知餐廳原來有個 matching wine。。真係大鄉里😂建議叫服務生為你解釋每一道菜式再揀自己心水想食什麽,我哋都點了4 courses,最正係可以俾你任由選擇配搭👍 由welcome food 的芝士脆脆和面包(加埋特製牛油)已經對食物满有期待,到上第一個頭盘 Pate Pantin 開始,賣相又精緻,食第一啖入口異口同聲都大讚食物水準一流,唔識形容只能説真的好好味😍 French Squid、 Ceps Royale 食每一道菜都食得好感動😂 到主菜時就試吓 matching wine,食羊(Lamb Shoulder from Rhug Estate)嘅紅食魚(French Gurnard from La Rochelle)的自然係白啦😜 服務員都會揀過同你講解吓先跟你倒酒。。。同樣主菜都係無懈可擊食落有驚喜(我唔識形容😆)甜品我哋都揀咗 開心果味 Souffle,都係一個字~yummy 😋 最驚喜的是
甜品我哋都揀咗 開心果味 Souffle,都係一個字~yummy 😋 最驚喜的是今日算係為我老婆生日慶祝,服務員送嚟一個蛋糕形旋轉音樂盒+碟上寫上名字上小cake 。。老婆見到真係有驚喜🎉🎊
差點我會俾 Odyssee 满分,唯獨餐廳一個法國人(我估)經理的態度比較差劣,少少美中不足。不過都係小問題,不用理他😆
咁嘅價錢有咁高水準質素,一定要再嚟過!!