2025-01-17
今日同朋友嚟咗呢一間高質嘅日本鐵板燒,我同朋友都讚不絕口!一定要推薦俾大家!我哋一人叫咗一個商務鐵板燒套餐,最佳咗一隻大鮑魚,每一道菜都好有心思,成餐飯食得好開心!沙律佢個前菜係一個好醒胃嘅沙律,沙律菜好新鮮,有少許醋汁增加鮮味!茶碗蒸超級濃郁的蛋香,蒸蛋口感滑捋捋!上面也點綴海膽,超級香濃!辛之海洋,2品今日嘅海鮮係帶子同埋炒蟶子,帶子好鮮甜,鐵板燒完後突然保留豐富肉汁!炒聖子好有鍋氣,聖子爽口彈牙,上面點綴住脆脆地鹹鹹地嘅蝦乾,個人認為呢個係點睛支筆!令到成個炒蟶子嘅香氣更突出!虎蝦法式龍蝦汁做伴碟,廚師建議我地先食一舊冇點醬嘅試吓佢本身嘅鮮味,第二嚿就用嚟點啲法式嘅龍蝦醬,味道會更加濃郁!龍蝦肉質好結實,咬落好彈牙!高知隻鰹魚呢個係佢哋嘅signature,鰹魚肉質好軟,一啲都冇!醬汁方面佢哋配有黑蒜醋同埋豆乳醬同埋basil oil,配上酸酸甜甜嘅黑蒜醋汁好惹味!大鮑魚三食傳統鐵板牛油鮑魚,最簡單嘅烹飪方法最考驗功夫,佢哋鮑魚炒到乾身,有一啖都好大壓同埋好濃重嘅牛油香味溢出來!第二種食法係黑松露炒鮑魚,黑松露好香,同鮑魚係Perfect match !第三款係鮑魚乾,佢嘅味道比
沙律
茶碗蒸
超級濃郁的蛋香,蒸蛋口感滑捋捋!上面也點綴海膽,超級香濃!
辛之海洋,2品
虎蝦
高知隻鰹魚
大鮑魚三食
第二種食法係黑松露炒鮑魚,黑松露好香,同鮑魚係Perfect match !第三款係鮑魚乾,佢嘅味道比其他兩款更濃郁,個人最喜歡一個鮑魚乾!
鐵板香煎鵝肝
鵝肝超級香,煎緊嘅時候就成間舖頭都聞到嗰浸香味!呢度菜擺盤好靚,就好似藝術品一樣,鵝肝下面有焦糖蘋果,上面點綴少少香檸皮,鵝肝外面煎到脆脆地,裏面好多汁!搭配埋焦糖蘋果同埋上面嘅青檸皮一齊食,甜甜嘅蘋果汁同焦糖令到個鵝肝唔會太漏!呢個搭配好有心思,大贊!
日本德島縣雞扒
雞皮煎到好脆,雞肉好嫩滑,雞味濃郁!隻雞都好多汁!伴菜都好好食,個大啡菇超級Juicy !
黑松露櫻花鐵板炒飯配味噌湯
個炒飯飯底焦焦脆脆好香口!松露都好香,櫻花蝦又可以增加個飯嘅口感,更加香脆可口!
最後甜品係開心果雪糕,開心果味好香濃,認真食落,仲有少少抹茶味,上面嘅果仁脆脆哋!完美!
除咗食物之外,佢哋嘅服務亦都好impressing!
店員會同我地介紹每一種食物既選材及講解食用方法,也細心觀察顧客用餐狀況,不是去詢問客人對食物嘅評價,盡量做出令客人滿意嘅味道,呢個位好細心!大贊!
成日覺得食物同埋服務係相輔相成,可以體現出一間餐廳對客人嘅重視,我覺得呢間餐廳佢哋真係兩方面都做得好突出!所以真心推薦俾大家!