2024-08-18 446 views
今次去到長沙灣搵食,晚飯時間經過見到雪山冰廳就入去試下 。坐低見到佢地Menu ,即刻有選擇困難😬,因為食物種類太多咩都有 ,有喇沙,有泰式有越式,有海南雞,有川味 。最後叫左呢幾樣😋豬頸肉喇沙米線一上枱碗喇沙米線真係好足料,豬頸肉份量勁多,幼嫩又彈牙又香口,2塊長豆卜索晒喇沙湯底超入味 。喇沙湯底好香濃,連湯都飲多幾啖添🤭川渝麻辣自選香鍋+樽仔奶茶個麻辣香鍋有不同配料可自選,而小中大辣又可自由選擇。我地最後揀左豬大腸、田雞同寛粉 。其實都真係一大鍋,足足夠2個人食,豬大腸舊舊都大大件,又好入味 。田雞滾油炸過,有少少脆身,食落好有炸雞翼果種口感,增加幾分香口 。成個鍋加咗白芝麻同芫茜好加分,撈勻之後每一啖都有啲芝麻香,就好似食腸粉加芝麻生色不少 。寬粉有咬口又唔會煮到太爛 。中辣食到中段都真係覺得辣,如果唔太食可辣都可以小辣,已經吊到味同好正👍🏻另外加多左$15 叫左枝樽仔奶茶,呢枝奶茶好鬼出色,茶濃奶香,平衡得好好,小編本人唔鐘意勁奶果d ,無晒茶味,你知有d 奶茶好鬼奶架嘛 😅榛子流心西多西多炸到外脆內軟,裡面滿滿榛子朱古力醬,我想講我地已經無落蜜糖,都已經夠甜👍🏻唔鐘意太甜既朋
豬頸肉喇沙米線
川渝麻辣自選香鍋+樽仔奶茶
榛子流心西多
西多炸到外脆內軟,裡面滿滿榛子朱古力醬,我想講我地已經無落蜜糖,都已經夠甜👍🏻唔鐘意太甜既朋友,應該就岩晒口味。話說都已經好耐無食過西多,真係好令人回味😋

整體食物種類真係好豐富,味道都好岩口味,午餐晚飯都可以一嘗!

#香港美食 #香港必食 #香港探店 #香港打卡 #香港旅遊 #香港必喝 #香港好去處 #假日好去處 #搵食好去處 #長沙灣 #長沙灣搵食 #長沙灣美食 #雪山冰廳 #香港茶餐廳 #香港冰室 #深水埗茶餐廳 #茶餐廳 #冰室 #炸雞髀 #红豆冰室香港 #香港椒盐豬扒飯 #西多士 #港式西多士#樽仔奶茶 #港式奶茶 #香港餐廳介紹
2024-08-16
$100 (Dinner)
  • 榛子流心西多士