2022-01-11
終於嚟到全香港最難訂嘅High tea,一進入餐廳就已經感覺好有氣派,樓底極高,空間非常寬躺,枱與枱之間相隔好遠,而櫈係高背基本上見唔到另一枱人。環境一定係滿分,但食物質素小編只能畀平均高少少,主要係創意欠奉少了驚喜,令整體失色,小編未必會再嚟。📌三文治首先嚟嗰咸點,係四款味道嘅三文治,分別係黑松露碎蛋、忌廉芝士雞肉、魚子醬煙三文魚同牛油果龍蝦沙律,每款不同顏色令賣相非常吸引,味道都係一般人都會喜歡,加上三文治細細件份量唔大,食完唔會覺得飽,反而係令人覺得對之後嘅甜點有期待。📌甜點架跟住嚟個兩層甜點架,有四款每樣兩件,上層係紅桑子泡芙同朱古力三文治,下層係檸檬撻同Tiramisu,每件都精緻好味,有甜有酸有濃味。📌鬆餅鬆餅好似喺High tea嘅指定動作,喜歡的話可以無限添加,有兩款,牛油原味同提子乾味,當然配上必定嘅clotted cream,仲有金橘果醬同士多啤梨果醬,小編特別喜歡金橘果醬,味道非常清新可口。📌甜點車有拿破崙、馬卡龍、芝士蛋糕、榛子撻同金橘撻,款式係多,但小編覺得普通咗啲,賣相亦唔夠吸引,真的要花多點心思創造一些新款式帶嚟一啲驚喜。📌朱古力甜點車最後係朱古力甜點車,
📌三文治
📌甜點架
📌鬆餅
📌甜點車
📌朱古力甜點車
最後係朱古力甜點車,都係同之前一樣冇乜驚喜,黑森林蛋糕味道ok,但真係普通咗啲,喺咁有格調嘅餐廳食黑森林蛋糕真係有點唔識講,兩款朱古力餅確實香脆,士多啤梨亦好甜,反而件蛋糕硬咗啲。