2024-07-21
呢間餐廳我早喺三年前已經開始幫襯,嗰陣嘅味道好有驚喜 而且餐前嘅麵包都任食 質素同性價比都好高事隔三年,我再嚟幫襯,雖然價錢嚟講就差唔多,都係100尾到300左右(lunch)我以為都仍然有任食餐前麵包,加左兩個之後,到埋單先知要收錢,又唔預先同人講,餐牌又唔寫,呢個服務態度我覺得好失望既,雖然錢唔多,但點可以唔同人哋講加人哋錢…食物質素方面 豬肉相對嚟講就冇咁有驚喜 識落比較嚡口 味道都比較淡 帶子都嫩口好食 另外叫咗個鴨肝蟹肉意粉 鴨肝有兩舊 油脂分布唔錯 入口即溶好好味 而蟹肉就唔係好覺啦 蟹肉份量真係令我好失望嘅… 另外仲嗌咗個蘋果批配雪糕 個人覺得幾好食嘅 酥皮脆口 加埋薄片蘋果 同埋雪糕 有多重嘅口感 肉桂粉都幾香用餐環境方面,我雖然星期日去食lunch 得三枱客 唔算多人,相對嚟講都幾靜 啱晒拍拖傾偈 整體嚟講 我會覺得係一般 可能因為我之前幫襯開 係好有驚喜 味道好好 對比起嚟 而家就真係差咁啲 希望態度會改善好啲,唔好再收extra charge 又唔同人講😅食物質素都有進步空間