2018-04-21
睇完戲同朋友去德福搵食,都知德福全部都係某集團包辦晒,去邊間都差不多。 就搵間少人啲。 剛好去到係9:30, 入座時有提10:15 last order. 10:30 清場。OK 咁快食同朋友都知夜,費時阻人收工,坐低都立即落order . 我叫咗個辣味拉面,再加個芫茜餃子我個拉面係少辣,極幼面,水準都係一如以往,面不會太軟身,湯都夠濃味 叉燒就越來越薄,薄到食咗都唔覺...可否唔好再切到"燈影" 咁??一啖食落去,真係無口感無咬口,係食紙咁....唔係貪心要多肉,只係想有少少咬口似食叉燒得唔得?整體個面無乜特別 亦無變差芫茜餃配左香草醬,感覺唔錯,面頭有芫茜,食落好香好開心!芫茜fans 大愛!如果可以多少少芫茜就勁好。餃子細細仔,但都唔錯,唔洗太飽。另外一提係服務態度! 我知我哋唔係早,但我哋都已經盡快叫,食物嚟到都唔傾住,密密食...只係我好鍾意食蒜泥。 當碗拉面到,就問職員"請問有無蒜?" 果位職員大叫左一聲叫人拎嚟,我就聽到妅大聲喺我身後 "嘖!!!!!" 只係問拎蒜頭姐???果時10點都未到,距離內收舖仲有時間喎!而且仲見入緊客!即係9點半後唔可以有額外要求???不滿都唔好
同朋友都知夜,費時阻人收工,坐低都立即落order .
我叫咗個辣味拉面,再加個芫茜餃子
整體個面無乜特別 亦無變差
只係問拎蒜頭姐???果時10點都未到,距離內收舖仲有時間喎!而且仲見入緊客!即係9點半後唔可以有額外要求???不滿都唔好咁大聲吖!我個晚餐唔係好貴,但我未至於要受氣掛???集團嘅服務唔係有 standard 咩?
或者你話太夜無晒蒜頭囉,唔洗咁大聲"嘖" 嘛?可能佢洗晒嘢啦 但眼見仲有五六枱客,照計都仲有十幾隻碗碟要洗囉....