2023-08-27
幾年前曾去荃灣店食過一次, 今次再同朋友再去旺角分店試下這間韓式風味的西餐廳.我們3人只是點了一個細pizza&一份細炸雞(共有6件)&3柸飲品,合共五百幾蚊. 這個價位偏中高檔,食物份量也算適中.Pizza 🍕: 太陽蕃茄芝加哥~簡單食材芝士,蕃茄,辣肉腸,必須熱食才能達到拉絲效果. 涼了就不好食. 芝士味道濃.炸雞🐔🐓: 蜂蜜蒜呢炸雞上菜時已聞到強烈的蒜味反而食唔到蜂蜜的清香(有少少甜蜜), 相比同類型的韓式炸雞店.雞肉嫩滑有汁是必食推介飲品: mango passion iced tea(芒果熱情果味冰茶)~味道正常,少許偏甜🤭pink berry ade & mango grapefruit ade ~朋友仔都覺得少許偏甜,冰溶化後就剛剛好🤣用餐時間: 90分鐘 整體來說, 上菜速遞大約20分鐘左右, 90分鐘內想慢慢享受有少少趕. 職員服務一般,不太主動加水,但是準時提醒你夠鐘要離開😅 另外,點餐要用英語溝通,主力外藉店員.
Pizza 🍕: 太陽蕃茄芝加哥~
炸雞🐔🐓: 蜂蜜蒜呢炸雞
飲品: