2023-07-22
今天本來想去新嘅 大圍 圍方 湊熱鬧 但係人太多 未能進入 ,就立即想起 想試試 門口掛起 紅紅燈籠 嘅大圍小館 經常好多人排隊,但係今日非常好彩 唔使排隊 因為有幾圍枱 “射波” 哈哈選擇的食物:蝦餃,鴛鴦燒賣,薑蔥牛肉餃,沙嗲金錢肚,三色腸。再加 普洱茶。食物的賣相:非常吸引,既傳統 又新穎 ,非常喜歡鴛鴦燒賣嘅賣相香氣:因為冷氣唔夠大,自己比較熱,未能刺激嗅覺。但水滾茶香 來到補償 哈哈味道:非常有口感 尤其是薑蔥牛肉餃 10分有驚喜 傳統牛肉球不一樣 薄皮 嫩滑 最喜歡 牛肉配蔥的味覺 比傳統嘅 牛肉配陳皮 更出色食後感:都幾滿足 飽肚 但略嫌口腔 殘留油膩的感覺餐廳環境:都幾舒服 我同老婆兩個竟然坐一張八人枱 10分驚喜 因為該店不設搭枱 但冷氣不足,有啲遺憾侍應服務:10分理想 員工10分有禮貌 都有賓至如歸嘅感覺
食後感:都幾滿足 飽肚 但略嫌口腔 殘留油膩的感覺
侍應服務:10分理想 員工10分有禮貌 都有賓至如歸嘅感覺