2023-12-20
今次我地去左旺角油麻地之間既一間cafe食飯,餐廳個名好特別,長得黎又易記,因為個名夠型就黎左食😂餐廳環境燈光偏暗,坐位正常,店員態度殷勤,我自己感覺唔錯,呢度叫食物(+$55)就可以跟餐,包括有餐湯,蒜蓉包,同一杯$60以下既飲品,計落幾抵😁三文魚籽龍蝦汁意大利飯($178)個意大利飯有蟹柳,青口,蝦,當然有最重要既三文魚籽,賣相都整得好精緻,飯唔會太硬身👍🏻和風醬燒牛肉扁意粉($158)呢個意粉我覺得有d驚喜,估唔到用日式牛肉整意粉都幾夾,牛肉用料係靚既,呢個西日合迫風味夠創新又好味😛熱鮮奶抹茶($56)黎Cafe真係要飲杯野,呢杯latte有好濃抹茶味,亦唔會太甜🍵紅寶石巧克力草莓鮮奶($68)呢杯飲品係限量供應,整出黎個樣好靚好吸引,入面有啖啖士多啤梨果間,味道就似乳酪味,限量供應果然冇令人失望🥰呢間餐廳最令人印象深刻除左個名就係飲品,整得又靚又好飲,黎呢度食飯一定要叫埋飲品😉
三文魚籽龍蝦汁意大利飯($178)
和風醬燒牛肉扁意粉($158)
熱鮮奶抹茶($56)
紅寶石巧克力草莓鮮奶($68)