2022-08-16
明太子煎蛋卷 | 7/10帶啲半生熟嘅蛋卷,內裏軟綿綿近乎流心嘅蛋液,配埋海量嘅明太子,偏鹹但會忍唔住食落去炭火燒拼盤6串 |6/10覺得除咗免治雞肉串,其他(雞翼、鵪鶉蛋、青椒仔、雞軟骨、雞腎)都還好,味道唔差但未去到必食,下次會分開叫雞湯卡邦尼拌烏冬 |7.5/10好creamy好cheesy好thick好rich好正!唯一扣分位係有啲重口味同埋比較鹹,但佢哋嘅煙肉俾得好多,間唔中仲會食到一嚿嚿嘅芝士(唔知係咪融唔曬xd)超濃厚雞湯烏冬 |7.5/10 不嬲都傾向豬骨湯底嘅版主俾佢哋嘅雞湯驚嚇到!原來雞湯都可以做到咁濃郁咁厚身!加埋烏冬好掛汁,啖啖都十分張口!但係同另外一個烏冬一樣,通病係好鹹…如果出一個減鹽版本我會開心啲明太子炭火牛油燒飯團 |6.5/10煎脆咗嘅外皮配上薄薄一塊牛油,好香口好特別,同普通華御結飯團唔同level。道理就如普通盅頭飯同煲仔飯係唔同世界,兩才者之間就係差咗個炭火香同飯焦!醬燒飯團 |8/10雖然樓上嘅明太子飯團好食,但係less is more! 飯團純粹搽咗啲日本醬油就攞去燒,但係serve多塊紫菜後,配埋一齊簡單得來好好食!白粟米 |5/10店員
炭火燒拼盤6串 |6/10
雞湯卡邦尼拌烏冬 |7.5/10
超濃厚雞湯烏冬 |7.5/10
明太子炭火牛油燒飯團 |6.5/10
醬燒飯團 |8/10
白粟米 |5/10
店員力推嘅生食粟米,話食落有雲呢拿味,聽落好吸引所以叫咗。但係turns out 似食緊竹蔗,好清甜,但係同時近粟米芯嘅位有啲渣,所以真係好似細個咬竹蔗嘅感覺。真心雲呢拿味就冇㗎啦,但係都算係清甜爽脆,幾得意嘅,食過一次嘅版主就唔會再主動叫了^_^
北海道產喜之次一夜干 |5.5/10
個人嚟講,超級鍾意食魚,一夜干尤其最愛!豐腴油脂嘅鮮魚經醃製風乾之後,風味更佳!好可惜條喜之次冇想像中咁肥美,肉質好細嫩仲唔夠大肉
燒番薯配蜂蜜牛油 |6.5/10
同行友人們大愛嘅餐點,我覺得好食又未到好好好好推薦嘅程度。記得之前食過一次韓國番薯,個種香糯係仲未食得翻wuwuwu 覺得呢度加咗蜜糖所以成件事夠甜,但係呢嚿番薯本身糖分未去到好高,可以再好食啲嘅