我平時比較少去港島,咁岩約朋友食飯要搵餐廳,而呢間居酒屋幾吸引咁😍呢度真係一間好正嘅日式餐廳,環境好舒服,幾鐘意啲裝修真係似足日本嘅居酒屋👍🏻 今次想揭曉左食完嘅感覺先......就係💯!啲野食真係好食到我會想再去🤤明太子玉子燒 🍳玉子燒煎得外層金黃香脆,內裡嫩滑,再配上明太子嘅鹹香,味道層次好豐富👍🏻每一口都充滿濃郁嘅蛋香同明太子嘅味道,真係非常好味😋厚切牛舌 & 帆立貝串 牛舌燒得啱啱好,外面微焦,入面嫩滑多汁,口感非常好👍🏻每一片牛舌都切得厚厚的,食起上嚟好滿足😋帆立貝串好新鮮,燒得外面微焦,內裡保持住嫩滑嘅口感🤤帆立貝嘅鮮味同燒烤嘅香味融合得非常好👍🏻北海道魷魚 🦑原隻北海道魷魚係我嘅最愛😍魷魚燒得外層微焦,內裡鮮嫩多汁,魷魚嘅鮮味同燒烤嘅香味結合得好好,我食到唔停口🤤脆炸刺身甜蝦 🍤炸蝦真係好正,外層炸得金黃香脆,內裡又嫩滑👍🏻甜蝦嘅鮮甜味道同脆脆嘅外皮,非常好食🤤豬軟骨豚骨湯拉麵 🍜我地掛住食啲小食,終於試到拉麵🤣幾鐘意個豚骨湯底,味道濃郁👍🏻而豬軟骨都煮得夠淋同嫩滑👍🏻拉麵亦煮得啱啱好,彈牙而有嚼勁😋溫泉蛋 🥚為左配埋個拉麵,而加左隻溫泉蛋🤤鐘意加落個碗到,好邪惡咁浸住啲

明太子玉子燒 🍳

厚切牛舌 & 帆立貝串

北海道魷魚 🦑

脆炸刺身甜蝦 🍤

豬軟骨豚骨湯拉麵 🍜

溫泉蛋 🥚
為左配埋個拉麵,而加左隻溫泉蛋🤤鐘意加落個碗到,好邪惡咁浸住啲拉麵食🤤見到隻蛋黃保持住半熟嘅狀態,蛋白又嫩滑唔錯唔錯!

雖然最後埋單係有貴左啲,但食日式野+居酒屋都係差唔多價錢🙈重點係要好食又滿足🤤
$300 (Dinner)