2021-07-20 157 views
✨適合久坐的地方✨.放假去開中環,見唔少foodie 大讚Mono lab 嘅貝果好食,雖然我並非貝果控,但順路又想坐下就試吓( ˶˙ᵕ˙˶ )- Bagzel Bagel $48 - Tiramisu Bagel $58- Organic Raw Sticky Chai Tea $60.發現口味嘅野真係人人都好唔同,啱人哋嘅又未必啱我,啱我嘅又未必啱人哋~呢兩隻Bagel我食得有啲辛苦,因為切極都切唔斷超級難咬,我鍾意嘅Bagel係煙韌,而非只有韌🙈.個人覺得Bagzel好少少,因為起碼可以用手拎住食;Tiramisu 係又難切斷但又唔可以手拎住,兩個人加埋只係食咗四分一個,盡力了(*゚▽゚)ノ包體口感真係唔啱我,但包面上嘅Tiramisu係幾好食㗎😋至於杯Chai Tea亦非我杯茶.當日係平日,我大概兩點幾去到,當時只有2-3台客但到三點幾已經幾乎滿座,而根據我嘅觀察大部分人都係拎住部電腦做野,因此得出,即使食物唔啱我,但呢間樓上coffee shop能夠係平日都滿座,有佢嘅支持者相信都有佢嘅賣點~.對我黎講,如果行到咁上下想搵個地方坐,係到食番一個超級韌嘅貝果都足夠坐大半日了😝而
✨適合久坐的地方✨

- Bagzel Bagel $48

- Tiramisu Bagel $58

當日係平日,我大概兩點幾去到,當時只有2-3台客
對我黎講,如果行到咁上下想搵個地方坐,係到食番一個超級韌嘅貝果都足夠坐大半日了😝而且佢嘅座位都坐得幾舒適,加上食物以中環地段黎講都係性價比之選呢

如果鍾意我嘅𝐏𝐨𝐬𝐭 (˶ˊᵕˋ˵)希望你可以𝐅𝐨𝐥𝐥𝐨𝐰我以下嘅𝐒𝐨𝐜𝐢𝐚𝐥 𝐌𝐞𝐝𝐢𝐚
🔸𝐈𝐠: 𝐅𝐢𝐛𝐞𝐞𝟑𝐛