2020-07-06
依間野開咗咁耐都未去食過,同屋企人食飯就去咗呢間到試吓。佢嘅裝修設計係幾好嘅,俾人一種比較高級嘅氛圍,打開個價錢牌更加覺得要試吓佢。咁嗰日晚市我哋就叫咗個大排檔四人餐食,咁就有四碗老火湯,我哋揀咗鎮江骨同埋燒汁野菌,主菜揀咗西檸雞,薑蔥斑腩豆腐煲同埋咖喱牛腩煲。咁其實呢個套餐588算OK嘅,不過其實佢啲份量都比較少,我哋五個人食都食唔到啲乜嘢,最後都係要再嗌多個魚香茄子煲同埋試吓佢個黑毛豬炒飯。佢三個主菜其實都做得好入味,特別係薑蔥斑腩豆腐煲,送飯食一流的薑同埋沖炒到啱啱好啲香味出晒嚟,我覺得個薑蔥比起個斑腩會更加出色。另外果兩個就不過不失正常大排檔嘅味道不過係好味少少,味道嘅層次係足啲。最後到個炒飯其實都係正常楊州炒飯味冇乜特別不過就貴咗啲。咁最後買單嘅話大概食咗$1000左右,咁其實就住份量同味道以講我覺得佢係OK但係偏貴嘅。
最後到個炒飯其實都係正常楊州炒飯味冇乜特別不過就貴咗啲。