2023-04-29
好耐之前都聽過蟹仙,對於海鮮迷黎講簡直系恩物🤩新鮮到不得了嘅海鮮蒸兩蒸就熟,既方便又快捷~有吾同價錢嘅套餐,我地就揀咗$449戈款,其實已經食到好多款海鮮喇!首先店員比我地睇今日系有咩海鮮,有九孔鮑魚、野生赤蝦、野生青口、翡翠螺、白刀貝。野生赤蝦加翡翠螺,赤蝦大大隻爽口彈牙,翡翠螺平時去buffet都好中意食😁好易抆出黎,又系好爽口。九孔鮑魚到底同九孔有咩關係?吾知喇食咗先算😂出面有啲鮑魚咬極都咬吾開,呢度又幾易咬👍🏼擺落去戈陣好似仲識郁🤭證明真系新鮮。野生白刀貝一蒸完即刻勁多汁!連啲汁都飲埋,好清甜😍白刀貝確實同一般扇貝吾同啊。琵琶龍蝦大大隻,蝦肉清甜可口,蝦膏好好味😋🦞藻食綠膏蟹個名咁特別?店員介紹原來1年365日入面得好少日子系佢嘅繁殖期,要睇中系呢個期間買入先食到,而且系生長於深海水域,難怪海水味咁重,蟹肉又好清甜,蟹膏勁多🤤🦀我地就另外叫咗份象拔蚌刺身,質感好爽滑,沾上wasabi有日式風味🇯🇵仲玩玩新意思有煙花效果😆🎆最後老闆仲送咗份椰汁雪燕比我地,食材矜貴,為呢餐畫上完美句號。
野生赤蝦加翡翠螺,赤蝦大大隻爽口彈牙,翡翠螺平時去buffet都好中意食😁好易抆出黎,又系好爽口。 九孔鮑魚到底同九孔有咩關係?吾知喇食咗先算😂出面有啲鮑魚咬極都咬吾開,呢度又幾易咬👍🏼擺落去戈陣好似仲識郁🤭證明真系新鮮。
野生白刀貝一蒸完即刻勁多汁!連啲汁都飲埋,好清甜😍白刀貝確實同一般扇貝吾同啊。 琵琶龍蝦大大隻,蝦肉清甜可口,蝦膏好好味😋🦞 藻食綠膏蟹個名咁特別?店員介紹原來1年365日入面得好少日子系佢嘅繁殖期,要睇中系呢個期間買入先食到,而且系生長於深海水域,難怪海水味咁重,蟹肉又好清甜,蟹膏勁多🤤🦀
我地就另外叫咗份象拔蚌刺身,質感好爽滑,沾上wasabi有日式風味🇯🇵仲玩玩新意思有煙花效果😆🎆 最後老闆仲送咗份椰汁雪燕比我地,食材矜貴,為呢餐畫上完美句號。