2024-02-05
.‼️❤️ 記得CLICK我PROFILE關注我呀 ❤️‼️.🥘 U̾l̾t̾i̾m̾a̾t̾e̾ ̾H̾o̾t̾p̾o̾t̾ ̾P̾a̾r̾a̾d̾i̾s̾e̾ @ 🌟 湊湊·甄選《👽食神大媽打邊爐》.💁♀️ 圖片展示美食為:雙拼鴛鴦鍋:青花椒牛油果 拼 清涼椰子鷄 HKD 276澳洲M8和牛後腿蓋肉 HKD 198企鵝丸 HKD 59小章魚福袋 HKD 49雞縱菌 HKD 38阿華田珍珠奶茶配晶爽馬蹄 HKD 37美人烏龍珍珠奶茶配茉莉茶凍 HKD 41.👽 大媽最鍾意打邊爐嘅品牌嘅最新分店,一定要嚟打卡!呢間嘅座位照樣係裝修得非常之舒服,所有用具都非常之優質。.🥘 見到佢而家推廣緊新口味,從來未見過牛油果會做邊爐湯底,也一定要試吓!所以就叫咗「雙拼鴛鴦鍋」,一半驕傲鍋、一半清新鍋,滿足晒兩個願望!呢個新出嘅湯底好獨特,係台式青鍋入面有新鮮嘅青花椒同香甜牛油果。辣得黎唔會太油膩,又好惹味!另外就係清涼椰子雞鍋,用咗日本雞肉,啖啖滑嫩鮮甜,伴隨住陣陣椰子清香,仲有少許椰子肉,味道好清甜!.🥩 咁靚嘅湯底,當然要配「澳洲M8和牛後腿蓋肉」先得!佢位於後腰接近臀部,肉味更加香濃,無筋軟嫩,而且油花豐富。.🐧 呢款「企鵝丸」絕對係打卡精選,因為
‼️❤️ 記得CLICK我PROFILE關注我呀 ❤️‼️
阿華田珍珠奶茶配晶爽馬蹄 HKD 37
美人烏龍珍珠奶茶配茉莉茶凍 HKD 41
雙拼鴛鴦鍋:青花椒牛油果 拼 清涼椰子鷄
澳洲M8和牛後腿蓋肉
🐧 呢款「企鵝丸」絕對係打卡精選,因為超級可愛!放佢哋落個湯底度嘅時候,就好似佢哋跳落個湯底度一樣!其實其實佢哋係用墨魚漿製成,質感好彈牙,同埋好索湯。
企鵝丸
🐙另外「小章魚福袋」係新出品,造型又係非常之可愛!福袋裡面裝左一大件小章魚,好好咬口,又好意頭。
小章魚福袋
🍄 本身想嗌菜食,但係見到佢時令推介有呢一款好特別嘅「雞縱菌」,叫嚟試吓先。估唔到幾好味,好咬口,但係又唔韌,肉質有少許似雞肉,同埋個擺盤又係好鬼靚。
雞縱菌
🧋 鍾意嚟呢度打邊爐另一個原因就係可以有好多嘢飲揀。要左「阿華田珍珠奶茶配晶爽馬蹄」同「美人烏龍珍珠奶茶配茉莉茶凍」,兩杯都一流冇得頂,一路打邊爐一路飲,超級爽皮!
阿華田珍珠奶茶
🥭 店員仲特登提我哋要關注佢嘅社交平台,因爲有粉絲專屬禮嘅免費甜品贈送!梗係即刻關注啦,之後即刻送上橘子果凍同芒果沙冰,仲要SIZE唔細,太幸福了吧!兩款甜品非常爽口,甜而不膩,剛好可以打完邊爐清一清味蕾,超正!
橘子果凍 & 芒果沙冰
🌟 呢度每一款食材都有佢嘅特色,用料優質,擺盤仲要好有心思,坐得又舒服,所以真係好鬼鍾意喺度打邊爐!
📍 九龍城啟德協調道2號AIRSIDE 6樓L603號舖
☎️ +(852)2838-8484