2024-01-15
.‼️❤️ 記得CLICK我PROFILE關注我呀 ❤️‼️.🇭🇰 𝗖𝗵𝗮 𝗖𝗵𝗮𝗮𝗻 𝗧𝗲𝗻𝗴 𝗧𝗲𝗮 𝗕𝗿𝗲𝗮𝗸 @ 🌟 金翠餐廳《👽食神大媽食下午茶》.💁♀️ 圖片展示美食為:經典特餐 HKD 48- 叉燒湯意粉- 火腿奄列- 牛油厚多士洋蔥豬扒包 HKD 35加 沙律 + HKD 6懷舊花生醬西多士 HKD 38焗鮮茄豬扒飯 HKD 60凍檸檬利賓納 + HKD 9凍鴛鴦 + HKD 9.👽 下晝喺香港地有啲乜嘢正得過去嘆個港式下午茶?唔好以為傳統港式扒房就淨係鋸扒,其實下晝都會有茶餐廳嘅下午茶供應,尤其呢間舖頭連裝修都係懷舊港式情懷,打卡一流!.🍝 當然一定要叫呢份「經典特餐」,有齊叉燒湯意粉,再嚟火腿奄列,同埋牛油厚多士,唔同種類嘅食物,口感豐富,簡單得黎超滿足。.🍔 另外就當然要叫「洋蔥豬扒包」,茶餐廳必叫!外脆內嫩,加埋個焗熱嘅包包。再加配沙律,一冷一熱,超好味。.🥞 食下午茶點可以唔叫「懷舊花生醬西多士」?!多士金黃色,中間花生醬嘅香濃同多士完美結合,再加上糖漿同牛油,真係超邪惡!.🥩 下晝仲可以優惠價食「焗鮮茄豬扒飯」,又係經典。成個飯充滿濃郁嘅鮮茄醬,仲有芝士,好抵。.🍋
‼️❤️ 記得CLICK我PROFILE關注我呀 ❤️‼️
懷舊花生醬西多士 HKD 38
焗鮮茄豬扒飯 HKD 60
凍檸檬利賓納 + HKD 9
凍鴛鴦 + HKD 9
🍋 食下午茶一定要配「凍檸檬利賓納」同「凍鴛鴦」,清爽、解渴又提神,其他美食係絕配!
😌 呢度最吸引就係個環境裝修得好懷舊,打卡一流!再配上大眾化嘅價錢,下晝有機會記得嚟試吓。
.⠀
📍 太子彌敦道749號地舖