2017-03-23
作為一個返星期一至五嘅打工仔,去到星期三個心已經飛咗去放假。為咗提升返工嘅動力,所以同朋友一早約定收工後去瘋狂食肉發泄下!雖然餐廳喺旺角雅蘭中心二期,但入口係山東街,大家約朋友記得提佢哋係呢度入。餐廳設計走簡約風,喺七、八點嘅晚飯時間全場客滿,非常旺場!坐低後已經見到有兩款唔同嘅燒肉醬汁,燃起我即刻落單狂食嘅慾望!每二個人同行就會免費有一份「宮崎鮮味之選 」, 分別係日本岩手縣直送仙境純情豚、憤怒火牛仔同冰鎮大頭蝦!「憤怒火牛仔」有仙氣散出,最岩放Instagram Story打卡。咁岩朋友係生日月份,店員仲送咗琵琶蝦俾我哋。琵琶蝦新鮮肥美,肉質非常嫩滑另外職員話俾我哋知因為3月係宮崎開張6周年,所以有抽獎活動,而我哋就贏到水漾鮑魚!聽講如果手風好更可以抽到免1位人頭費嘅優惠!水漾鮑魚個汁勁正!餐廳用寫紙仔方式俾你叫野食,食物種類算多,刺生、壽司、燒物、麵類,一般日式放題有嘅佢都會有!任飲櫃有幾款唔同飲品,特別啲嘅有「利賓納」、「士多啤梨汁」、「提子汁」,不過我最愛都係翡翠檸檬綠茶,因為出面買唔到!落單叫嘅野食上場喇,刺身比預其中好,全部爽口新鮮。極推介龍脷魚,香口有鮮味!最開心呢度有
任飲櫃有幾款唔同飲品,特別啲嘅有「利賓納」、「士多啤梨汁」、「提子汁」,不過我最愛都係翡翠檸檬綠茶,因為出面買唔到! 落單叫嘅野食上場喇, 刺身比預其中好,全部爽口新鮮。
整體嚟講兩個鐘絕對夠食,因為上菜速度非常快亦無漏單,食品質素以放題嚟講非常理想。全程對手無停過燒燒燒,個口無停過食食食!不過大家記住量力而為,食得晒先好嗌,唔係辛苦自己又浪費食物